Typer af kontaktlinser | Optik Hallmann | Sammenligningen

Kontaktlinsetyper

Der findes et utal af forskellige kontaktlinser, som kan korrigere de forskelligste typer synsfejl. Herved findes der næsten den rette linse til enhver person. Her har vi listet die vigtigste typer af kontaktlinser op.
Kontaktlinse-eksperterne hjælper dig gerne med at finde de rigtige linser til dine øjne. Aftal en tid til kontaktlinsetilpasning:

Aftal tid til kontaktlinsetilpasning

Hvad er forskellen på hårde og bløde kontaktlinser?

HÅRDE KONTAKTLINSER

Formstabile eller ”hårde” kontaktlinser er mindre og som navnet sider væsentlig hårdere end bløde kontaktlinser. De har en længere holdbarhed og kan bruges op til 1 år. Til gengæld er tilvænningstiden til formstabile kontaktlinser ofte længere, og egner dig derfor mest til regelmæssig brug og ikke lejlighedsvis brug.

BLØDE KONTAKTLINSER

Bløde kontaktlinser er let at tolerere og byder på høj bærekomfort. Derfor er die velegnet til lejlighedsvis brug.

Til gengæld er de mindre iltgennemtrængelig end formstabile linser og skal skiftes oftere. Men med Hallmanns linseabo er det meget nemt, fordi vi kan sende linserne regelmæssigt hjem til dig.

Hvad er forskellen på endags- og månedslinser?

Bløde kontaktlinser deles som regel op i endags- og månedslinser, men der findes også andre typer der i mellem.

ENDAGSLINSER

Endagslinser er optimale til lejlighedsvis brug. Man ar ikke brug for diverse linsevæsker og plejemidler, fordi man hver dag tager et nyt par linser på som kasseres efter brug. På den måde har bakterier og aflejringer ingen chance, fordi du hver dag bruger en ny steril linse.

MÅNEDSLINSER

Månedslinser kan bruges en hel måned. Derfor egner de sig bedst til daglig brug og kan korrigere forskellige arter af synsfejl. Det er vigtigt at rense linserne grundigt efter brug og desinficere dem natten over.

Hvad er sfæriske, toriske og multifokale linser?

SFÆRISKE LINSER

Sfæriske linser er klassikeren blandt kontaktlinser. De korrigerer enten nærsynethed eller langsynethed og fås i mange forskellige styrker.

TORISKE LINSER

Toriske linser korrigerer en bygningsfejl, også kaldet astigmatisme. Toriske linser kræver en præcis og individuel tilpasning for at udligne bygningsfejlen korrekt.

MULTIFOKALE LINSER

Multifokale linser eller også glidende overgangslinser, er ofte stadig den ukendte type linser. De kan korrigere gammelmandssynet og muliggør et klart syn både på nær og afstand.

Kender du allerede kontaktlinser, som man også kan sove med?

Dags- og natlinser

De såkaldte dags- og natlinser eller døgnlinser kan bæres kontinuerligt op til 30 dage. Man behøver ikke at tage dem ud om natten. Det er specielle linser, som er kendetegnet ved at have høj iltgennemtrængelighed. Herved forhindrer de øjet i at tørre ud om natten eller blive irriteret, som kan være tilfældet ved ”almindelige” linser. Om dags-og natlinser er en mulighed for dig, det finder vi ud af under kontaktlinsetilpasningen i din Hallmann afdeling.

Bestil straks en tid til kontaktlinsetilpasning

Selvfølgelig findes der også flere andre typer kontaktlinser. For at kunne finde den rigtige kontaktlinser til dine behov, vil vi gerne vejlede dig i din Hallmann afdeling.

Aftal tid nu

DU KAN OGSÅ VÆRE INTERESSERET I