Synsprøve hos optiker eller øjenlæge?

Har du på fornemmelsen, at du har brug for en brille eller kontaktlinser og vil du gerne have en synsprøve?

 

Så spørger du måske dig selv, om du skal have en tid hos øjenlægen eller optikeren.

 

Et besøg hos optikeren eller øjenlægen udelukker ikke den anden. Hvem du skal kontakte først, afhænger af dit behov. I dette afsnit informerer vi dig om de vigtigste forskelle.

SYNSPRØVE HOS OPTIKEREN

Optikere korrigerer synsfejl som nærsynethed, langsynethed, alderdomssyn (gammelmandssyn) samt astigmatisme (bygningsfejl), idet de tilpasser den optimale synshjælp. For at du kan se rigtig godt med en brille eller kontaktlinser, er det nødvendigt med en præcis måling af din synsstyrke og en grundig samtale om din synsprofil.

 

Derfor er synsstyrkemålingen – også kaldet refraktionsmålingen – en vigtig kompetence af Hallmann-optikerne og en væsentlig bestandsdel af videreuddannelsen af optikerne.

 

Dertil hører også genkendelsen af abnormiteter, som kan tyde på en øjenlidelse (for eksempel grå stær eller keratokonus). Optikerne diagnosticerer dog ikke. Hvis der ses abnormiteter, laves en henvisning til øjenlægen for afklaring. En rutineundersøgelse hos øjenlægen erstatter ikke en synsprøve hos optikeren.

Vi tager os god tid til dig

En af fordelene ved en synsprøve hos Optik Hallmann er, ved siden af den faglige vejledning, at du hurtigt kan få en tid samt den korte ventetid.

 

Hallmann-eksperterne tager sig god tid til dig og til synsprøven samt tilpasningen af dit synshjælpemiddel. Vores butikker er desuden udstyret med den nyeste teknologi.

Hallmann tilbyder følgende synsstyrkebestemmelser:

 • Nærsynethed
 • Langsynethed
 • Alderdomssyn (gammelmandssyn)
 • Kontaktlinsetilpasning

Briller og kontaktlinser fra Optik Hallmann

Uanset om du har brug for en enkeltstyrkebrille, progressiv brille, solbriller eller kontaktlinser – vejleder Hallmann-eksperterne dig efter synsprøven til det passende synshjælpemiddel i din synsstyrke og tilpasser det præcis til dine behov. Herved er du garanteret et godt syn.

SYNSPRØVE HOS ØJENLÆGEN

Øjenlæger er medicinske eksperter, som kan diagnosticere øjenlidelser. Herunder for eksempel grå eller grøn stær, keratokonus eller øjenbetændelse. Øjenlæger udskriver medicin samt henviser til operationer.

 

Børn under 10 år skal forbi en øjenlæge og have en recept med synsstyrker til briller. Optikerne må kun lave synsprøver på børn over 10 år.

 

Hvis du har brug for briller eller kontaktlinser, laves synsprøven som regel af en optiker for at kunne garantere et godt syn med dit synshjælpemiddel.

Rutineundersøgelse hos øjenlægen

Personer med høje dioptri-værdier (fra 4 dioptrier) og personer med type 2 diabetes anbefales en kontrol hos øjenlægen hvert andet år.

 

Personer med type 1 diabetes anbefales en årlig kontrol.

FACIT: SYNSPRØVE HOS ØJENLÆGE ELLER OPTIKER

Om du har brig for en synsprøve/kontrol hos øjenlægen eller optikeren, afhænger af dit behov. Her finder du de vigtigste punkter endnu en gang i en oversigt:

FORDELE VED EN SYNSPRØVE HOS OPTIK HALLMANN

 • Præcis udmåling af dine synsstyrker af Hallmann-eksperterne med den nyeste målemetode
 • Hurtige tider og kort ventetid
 • Vi tager os god tid til dig
 • Efterfølgende vejledning til det passende synshjælpemiddel
 • Forskellige synsprøver til forskellige behov

FORDELE VED EN KONTROL HOS ØJENLÆGEN

 • Diagnosticering af øjenlidelser
 • Recepter til medicin og henvisning til operation
 • Synsprøve på børn under 10 år
 • Rutineundersøgelse-anbefaling: Hvert andet år ved høje dioptri-værdier eller type 2 diabetes. Årligt hvis man har type 1 diabetes.

AFTAL SYNSPRØVE

Vil du have testet din synsstyrke?

 

Så aftal nemt en tid til synsprøve i en Hallmann-butik nær dig. Vi vejleder dig gerne!

Aftal tid til synsprøve nu

DU KAN OGSÅ VÆRE INTERESSERET I