Tips til pleje af kontaktlinser

Det er vigtigt at håndtere og rense kontaktlinser korrekt. Herved fjerner man støv, skidt, bakterier og aflejringer, som samler sig på linserne ved brugen heraf.
Selvfølgelig vil vores Hallmann kontaktlinse-eksperter gerne vise dig den korrekte håndtering af kontaktlinser.

Aftal tid til kontaktlinsetilpasning

Hvordan renser jeg kontaktlinser rigtigt?

Den første regel lyder altid: Husk at vaske hænder! Inden hver isætning og udtagning af linser skal du vaske hænderne grundigt. På den måde har bakterier ingen chance.

Den anden regel er ikke mindre vigtig: Hold fingrene væk fra postevand! Postevand indeholde klor, metal eller bakterier, som i værste fald kan udløse infektioner. Rens altid dine kontaktlinser i en egnet væske til linser efter anvisninger fra din Hallmann optiker eller linsespecialist.

Hvilke forskellige væsker findes der til kontaktlinser?

Alt efter kontaktlinsetype skal der bruges forskellige væsker. Din optiker eller kontaktlinsespecialist hos Hallmann rådgiver dig under kontaktlinsetilpasningen til den optimale leje af dine kontaktlinser. Følgende muligheder står til udvalg:

All-In-One linsevæske

Denne linsevæske er egnet til alle rensestadier. Den både renser, desinficerer, skyller og opbevarer dine kontaktlinser. Det er derfor den mest praktiske og nemme løsning i hverdagen. Desværre er en All-In-One væske ikke egnet til alle øjne og ved meget beskidte eller belagte linser ikke altid tilstrækkelig.

Brintoverilte-system

Brintoverilte-systemer er specielt egnede til desinfektion af kontaktlinser ved meget sarte øjne, fordi de ikke indeholder konserveringsmidler. Ved anvendelse af en brintoverilte-system er det vigtigt at huske, at væsken ikke må komme i øjet. Væsken skal altid neutraliseres før man sætter linser i øjnene.

Saltvandsopløsning

Dette er et supplement til de andre væsker og kan bruges til at rense og skylle linserne. Det kan ikke bruges til desinficering og opbevaring af linser, her skal du bruge en All-In-One væske eller et brintoverilte-system.

Enzymrensemiddel

Disse proteinrensende tabletter/dråber kan bruges til en mere ”dybdegående rensning” af kontaktlinser. De fjerner uden problemer protein-aflejringer, støv og skidt. De skal bruges som supplement til den almindelige plejerutine.

Øjendråber

Hvis du ofte lider af tørre øjne så kan æjendråber afhjælpe problemet. Vær opmærksom på at dråberne er egnet ved brug af kontaktlinser.

Bestil straks tid online til kontaktlinsetilpasning

Bestil straks en tid til kontaktlinsetilpasning i en Hallmann afdeling i nærheden af dig. Vi svarer gerne på alle spørgsmål omkring kontaktlinser.

Aftal tid nu

DU KAN OGSÅ VÆRE INTERESSERET I